Klapwijk

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in 2020 gestart met de rioolvervanging, ophoging en herinrichting van de openbare ruimte in Klapwijk. Gelijktijdig met de werkzaamheden door de gemeente, vervangt SKP ook haar coaxnetwerk door haar razendsnelle glasvezelnetwerk. Wij willen je graag op de hoogte houden m.b.t. de aanleg in Klapwijk.

Regelmatig sturen wij een nieuwsbrief per e-mail over de voortgang van dit project. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan! Onderaan deze pagina vind je de inschrijfmogelijkheid.

De werkzaamheden in Klapwijk zijn in 6 fasen (concept) ingedeeld;

 Fase  Straten Periode
1 (gestart)  FW van Stoetwegensingel, Riek Kuipersingel, Caro van Eyklaan, Corry Vonklaan, Fien de la Marstraat, Beppie Nooystraat, Rosa Spierstraat, Maartje Offerstraat en noordelijk deel van het Vrouwenrecht 2020-2021
2 Anne Franklaan, Nienke van Hichtumstraat, Betje Wolffstraat, Belle van Zuijlenlaan (gedeelte), Hadewijchlaan (gedeelte), Etty van Hillesumsingel, Haya van Somerenlaan (gedeelte), Joke Smitstraat, Aletta Jacobsstraat, Marga Klompelaan (gedeelte), Hannie Schaftsingel 2023-2024
3 Suze Groenewegstraat, Marga Klompelaan (gedeelte), Vrouwenrecht, R.P Geerlichssingel, Freule van Dorthsingel, Aagje Dekenstraat 2024-2025
4 Ru Paresingel (gedeelte), Th. Versteeghstraat (gedeelte), Duikersloot (gedeelte), Rosa Manuslaan, Mina Krusemanstraat, Truus Wijsmullerstraat (gedeelte) 2025-2026
5 Truus Wijsmullerstraat (gedeelte), Gesina van der Molenstraat, Corry Besselingplantsoen, Th. Versteeghstraat (gedeelte), Charlotte Salomonlaan, Ru Paresingel (gedeelte), Duikersloot (gedeelte) 2026-2027
6 Jo Bauerlaan, Coba Ritsemastraat, Nelly Bodenheimstraat, Charley Tooroplaan. Miep Gieslaan, Judith Leysterlaan, Anna van Schuurmanstraat, Margaretha Roosenboomstraat, Duikersloot (gedeelte) 2027-2028

Meer informatie over de werkzaamheden van de gemeente is ook te vinden op: Klimaatbestendig Klapwijk

Geen kosten voor de aanleg

De werkzaamheden door SKP vinden gelijktijdig plaats met de werkzaamheden van de gemeente. Wij voorzien alle woningen in Klapwijk van een glasvezelaansluiting. Als bewoner betaal je geen kosten voor de aanleg van de glasvezelverbinding door SKP.

Soepele overgang van coax naar glasvezel

Inmiddels heeft SKP het coaxnetwerk in een aantal wijken vervangen voor glasvezel en hebben wij hier ruime ervaring mee. Wij zullen zorgen voor een soepele overgang als je nu reeds abonnee bent van SKP. Je zal in ieder geval niet zonder internet zitten. Voordat het coaxnetwerk vervalt, werkt je nieuwe glasvezelverbinding al.

Glasvezel van SKP. Klaar voor de toekomst!

Als coaxabonnee van SKP heb je al supersnel internet tot 500 Mbps. Maar met glasvezel krijg je zelfs razendsnel internet tot 1.000 Mbps! En technisch kunnen wij die snelheid in de toekomst verder verhogen. SKP sluit glasvezel aan in je meterkast. Daar komt ook het glasvezelmodem met wifi te hangen.

Uiteraard houden wij je tijdens het hele traject op de hoogte, via onze website en de e-mail nieuwsbrief.

Nog geen abonnee? Wil je een soepele overgang naar glasvezel?

Ben je nog geen abonnee? Wil je wel al snel internet en een soepele overgang naar glasvezel. Dan ben je bij SKP aan het juiste adres. Meldt je aan als abonnee en je krijgt dan nu al internet tot 500 Mbps en direct een glasvezelaansluiting met internet tot 1.000 Mbps! Uiteraard kan je dat uitbreiden met interactieve tv met opnemen en terugkijken en voordelige telefonie. SKP heeft interessante aanbiedingen voor nieuwe abonnees!

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden en de aanleg van glasvezel?

Wil je op de hoogte blijven van de aanleg van glasvezel in Klapwijk? Dat kan! Vul je gegevens in en wij zullen je regelmatig van interessante informatie en updates over de planning sturen. Uiteraard kan je ook ten alle tijde weer afmelden voor deze nieuwsbrief per e-mail.

Aanmelden voor de Klapwijk Nieuwsbrief

Klik op de onderstaande button en vul je gegevens in!

Inschrijven Nieuwsbrief

Klapwijk Nieuwsbrieven

Hoe gaat de aanleg?

Uiteraard doen we onze uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. Uitgangspunten van de aanleg:

  • De civiele werkzaamheden worden zoveel mogelijk gecombineerd met de werkzaamheden van de gemeente Pijnacker-Nootdorp (riool);
  • De glasvezelkabel wordt vanuit de straat gelijk door je tuin en voor de gevel gelegd ter hoogte van de kruipruimte, dit om onnodig opbreken van nieuw straatwerk of uw tuin te voorkomen.
  • Zodra we signaal over glasvezel kunnen leveren in je woning, zullen we een afspraak met je maken om de kabel(s) in de woning af te monteren. In verband de lange doorlooptijd van de gemeentelijke werkzaamheden kan dit helaas nog enige tijd duren.
  • De glasvezelkabel zal lang genoeg zijn om de aansluiting te realiseren in de meterkast of in de woonkamer.

Veelgestelde vragen

Glasvezelaansluiting in woonkamer of meterkast?
In veel woningen in Klapwijk komt nu de coaxaansluiting in de woonkamer uit. Bij glasvezel mag je zelf bepalen of deze in de woonkamer komt of in de meterkast. Wel is het van belang dat er stopcontacten in de buurt zitten voor de glasvezelapparatuur. Je kan de locatie aangeven bij de aanleg in de woning.

Wanneer weet ik dat SKP start met de aanleg in mijn straat en tuin?
Onze aannemer BAM Infra Telecom bezorgt huis-aan-huis een brief met de uitleg van de werkzaamheden voordat zij in je straat starten. Daar staan alle details in vermeld.

Als de glasvezel bij mijn woning ligt, wordt deze dan ook direct aangesloten?
De gemeente heeft voor een specifieke volgorde van straten gekozen. Hierdoor is het voor ons nog niet direct mogelijk de woningen over te zetten van van de coax- naar de glasvezelaansluiting. We zijn afhankelijk van een aantal externe factoren.